Hundkapplöpning och odds

Hundkapplöpning är i princip en lika stor publiksport som det är en stor sport för dem som själva har hundar att tävla med. Det man gör om man är en del av publiken, är i de flesta fall att satsa pengar på vilken hund som kommer att vinna. Detta gör man utifrån olika odds, och kallas för att man bettar på vinnaren. Att lägga bets är något man kan göra online inom de flesta publiksporter idag. Greyhoundodds på Blue Square är en av de populära webbplatserna online där man kan se förutsättningarna när det gäller oddsen för ett lopp, innan man bestämmer sig för hur man ska placera sina bets.

Många av dem som har fallit för sporten kapplöpning med sina hundar på professionella banor menar att det hela har utvecklats till en stor passion i livet. Läs mer här om en av de familjer vars stora passion är just hundkapplöpning med sina greyhounds.

I klippet får den oinvigda en inblick i hur ett lopp går till. Föregångaren till loppen är naturligtvis hästsporten. I Sverige har hundkapplöpning inte ännu blivit lika populärt som hästsporten, men är på god väg att bli lika populär här som utomlands.

Scroll to top