Vård av sjuk hund

Det är inte sällan som ens hund blir så sjuk att den behöver vård dygnet runt. Men i dagsläget kan djurägaren inte få någon sorts ersättning om hen är hemma från jobbet för att vårda hunden. Detta vill dock många se ändring på.

1073952-get-well

Allt fler börjar efterfråga en motsvarighet till vård av barn inom djurvärlden, rapporterar op.se. Många vill alltså kunna stanna hemma med sina sjuka husdjur under liknande förutsättningar som de föräldrar som är hemma från jobbet och vårdar sina sjuka barn. Det finns i dagsläget dock inte något som heter vård av sjukt djur och man kan heller inte söka någon ersättning. Detta ska dock ett antal hundälskare försöka få igenom.

Hundar får samma sjukdomar

För det är faktiskt så att djur, och då speciellt hundar, är som barn för många och de kan även drabbas av samma sjukdomar som människor kan. En väldigt vanlig sjukdom som hundar kan drabbas av är exempelvis artros. Detta behöver man visserligen oftast inte vara hemma med hunden för eftersom utvecklingen av sjukdomen kan bromsas genom att man klickar hem Glukosamin från http://www.svenskadjurapoteket.se/glukosamin-120g-och-250g.html. Men i många fall räcker det inte att man köper tillskott från Svenska Djurapoteket, utan man måste ta djuret akut till veterinär. Då kan man i dagsläget alltså inte få någon ersättning för den lön som man missar när man måste åka från jobbet.

Tillval i försäkringen

En utav de djurälskare som vill införa någon typ av ”vård av sjukt djur” är Anna Jönsson. Hon är inte ute efter att man ska få ersättning av Försäkringskassan som man får vid vård av sjukt barn, men hon tycker att det borde finnas ett tillval i djurförsäkringen där man får ersättning om man måste vara hemma med ett sjukt djur. De på försäkringsbolaget Agria tycker att idén är spännande och lovar att man kommer att titta på att sådant alternativ om efterfrågan blir tillräckligt stor. Läs mer.

Scroll to top