Kör säkert med hund i bilen

Även din bästa vän måste åka säkert i bilen. Det finns därmed en hel del du bör tänka på när ni ska ut och köra. Hunden ska inte riskera att bli skadad mär den transporteras och ska klara av att du skulle råka bromsa in hårt. Detta är det som gäller vid transport av hund i bil.

Det första du bör se till för både dig och din hunds skull är att din bil är säker. Kolla då och då över däcken så att lufttryck, mönsterdjup osv är bra. När du kollar över däcken kan du passa på att byta till fälgar från TSW som gör att däcken ser ut som nya. Du bör även kolla saker såsom lampor, bromsar och motor med jämna mellanrum för att veta att allt fungerar som det ska.

Vad gäller när du ska transportera hund i bil?

hund i bilOm du ska transportera en hund i en bil så är det som gäller att den ska transporteras säkert utan risk för skador. Du kan transportera hundar i passagerarutrymmet men då får den gärna sitta i en korg av något slag och ha ett speciellt säkerhets bälte som är anpassat för hundar. Du kan även transportera hunden i kombiutrymmet på bilen, antingen lös eller i bur. Här ska du dock se till att hunden inte kan flyga om du skulle behöva gör en kraftig inbromsning. Du kan installera ett skyddsgaller som ser till att hunden inte skulle åka in bland passagerarna om en krock skulle ske. Använder du hundbur är det viktigt att buren är anpassad efter din hunds storlek.

Lämna aldrig en hund i bilen när det är varmt

Förutom att hunden ska vara säker när du kör ska den även vara säker när bilen står stilla. En bil kan bli upp emot 100 grader varm på sommaren och du ska därför aldrig lämna en hund ensam i bilen en varm dag om så för en lite stund!

Scroll to top