Rätt utrustning till Greyhound

liggande greyhoundAtt äga en hund som tävlar i den extrema sporten Greyhound kräver extra tillsyn i form av skötsel och utrustning. En Greyhound är en hundras som är framavlad för att tävla, deras fysik är inte lik någon annan ras och behöver därför speciella rutiner. Hunden är lugn inomhus och mycket energi utomhus, de skäller nästan aldrig och är perfekta sällskapshundar. De jagar gärna smådjur så har ni fler djur i hemmet bör ni tänka på det först.

Hundutrustning

Greyhounds är väldigt smala och relativt sköra och kräver utrustning som sitter bra, en hundsele för hunden bör vara ganska simpel och inte sitta åt allt för mycket. Det får gärna vara ett hundhalsband då hunden inte är känd för att dra och dennes speciella kroppsform kan göra att ett halsband passar bättre. Hunden är kallblodig och kan behöva bära filt eller liknande på vintern.  Eftersom hunden är så skör att den inte bör ligga på hårt underlag utan på en mjuk bädd.

Foder och näring

På grund av hundens speciella fysik kräver den även speciell föda och mått av den. Hunden bör inte övergödas då deras kroppar inte är byggda för att vara överviktiga. Om din hund tävlar så gör den av med explosivt mycket energi under ett lopp, annars sover de 18 h om dagen. Det finns specialfoder som är speciellt ihopsatt för just rasen och denna bör då ges till hunden. Dessa innehåller höga halter av protein och näring för musklerna, i fodret för dräktiga honor tillkommer speciella tillsatser. Rasen har naturligt starkt immunförsvar och fodret har då bara vitaminer som förstärker det naturliga försvaret.

Scroll to top